Finnish Lake Fishers ry

Pielisjoki

VI Jokisuu-jigaus

Vastuullinen heittokalastuskilpailu Pyhäselällä LA 6.7.2024

Jokisuu-jigaus -heittokalastuskilpailu käydään lauantaina 6.7.2024 klo 09-16 Pyhäselällä Oriveden kalatalousalueen vesillä Linnunlahden satamasta lähtien. Jos Ilmatieteenlaitos ennustaa kilpailupäiväksi yli 10 m/s keskituulenopeutta vielä 5.7.2024 klo 12:00 päivällä, kilpailu siirretään varapäivään SU 7.7.2024, jolloin kilpailu järjestetään kelissä kuin kelissä. Kilpailualueena on koko Pyhäselkä rajoittuessa pohjoisessa Höytiäisen kanavan linnustonsuojelualueen rajaan, Pielisjokisuussa tekosaarten ulkoreunojen tasalle ja etelässä linjalle Piitsamonniemi-Pesolansaari-Tikansaari-Vuoniemi. Kussakin venekunnassa saa olla enintään kaksi osallistujaa / kalastajaa. Kilpailuun otetaan enintään 25 venekuntaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Veneen voi laskea mistä tahansa alueen veneluiskalta, mutta kilpailun lähtö ja kilpailuun paluu tapahtuvat Linnunlahden satamasta aallonmurtajien sisäpuolelta. Linnunlahden sataman läheisyydessä on myös Joensuun raviradan runsasta paikoitustila autoille ja trailereille. Joensuussa esimerkiksi Jokiasema ja Ilosaaren Kerubi tarjoavat ravintolapalveluja. Kaikki kilpailun nettotulot käytetään palkintoihin! Kilpailu järjestetään Oriveden kalatalousalueen luvalla. Lupaehtona on kokonaissaaliin (eli myös muut kuin kilpailuun ilmoitetut kalat) ilmoittaminen kilpailun järjestäjälle.

Jokisuu-jigauksen 2024 keskeiset säännöt

 • Tavoitelajit: 1 hauki, 2 kuhaa ja 3 ahventa. Kuhan alamitta on 45 cm.
 • Kilpailukalat vapautetaan mittauksen ja kuvauksen jälkeen. Kuitenkin jos mitallinen (kuhan alamitta alueella on 42 cm) ja laillinen kala vaurioituu pyynnissä, se on otettava saaliiksi (yli 8 m syvyydessä ei suositella kalastettavan).
 • Joukkueen on raportoitava kokonaiskalansaaliinsa (kpl lajeittain) järjestäjälle (kilpailuluvan ehto, tietoa ei julkaista).
 • Joukkueessa (venekunnassa) voi olla 1-2 jäsentä
 • Kilpailuaika on 09:00 - 16:00 30 min siirtymin
 • Kipparikokous pidetään Linnunlahden satamassa klo 08:15.
 • Autot ja trailerit on päivän ajaksi parkkeerattava järjestäjän osoittamalle paikalle niin, etteivät ne haittaa muuta liikennettä tai sataman käyttöä
 • Kalat kuvataan omaa mittaa vasten ja kuvat, joissa täytyy näkyä myös kisa-aamuna jaettava kilpailutunnus lähetetään tuomaristolle numeroon 0500-443290 Whatsapp-viestinä tai tarvittaessa muuna viestinä.
 • Kilpailun aikana tulostilannetta voidaan seurata (lähes) reaaliajassa tulossivulta
 • Kilpailijoilla tulee olla kalastonhoitomaksu suoritettuna (tosite mukana) sekä lakisääteiset kelluttavat liivit vähintään veneessä
 • Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuulla (järjestäjällä on myös vastuuvakuutus järjestäjästä johtuvien onnettomuuksien varalle)
 • Ranta-asutusta ei saa häiritä, ja kalastus on kiellettyä 50 m lähempänä asutusta sekä mökkirantoja
 • Kilpailuaikaa voidaan lyhentää tuomarineuvoston päätöksellä, jos kilpailualueen sääolosuhteet muodostuvat vaarallisiksi ukkosen tai kovan tuulen vuoksi
 • Järjestäjä käyttää kaikki kilpailun nettotulot palkintoihin

Tarkat tulostettavat säännöt (edellinen päivitys 3.7.2023)

Kilpailualueen kartta

Palkintolista

 1. 2 x 200 € lahjakortit Jigiparatiisiin
 2. 2 x 50 € lahjakortit Jigiparatiisiin
 3. 1 x 50 € lahjakortti Jigiparatiisiin
 4. Palkintolista päivittyy ilmoittautumisten mukaan kilpailuaamuun asti
 5. Haluatko sponsoroida palkintoja näkyvyyttä vastaan? Ota yhteyttä!

Osallistuminen

Osallistumismaksu on 50 € / venekunta, ja se tulee suorittaa viimeistään kisapaikalla. Voit ilmoittautua ennakkoon jo ilmoittautumislomakkeella. Kisapaikalla käteisellä ilman ennakkoilmoittautumista kilpailumaksu on 60 €. Muistathan perua ilmoittautumisesi, jos et pääsekään, jotta järjestäjällä pysyy budjetti hallinnassa ja palkintojen taso pystytään maksimoimaan. Jokainen ilmoittautuminen parantaa palkintolistaa!

Jokisuu-jigauksen ilmoittautumis- ja tulosseuranta

Ilmoittautumistilanne

Kisat järjestää:

Finnish Lake Fishers ry (FLF ry)

Palkintoja sponsoroi:

Jigiparatiisi

Kiitos myös aikaisempien vuosien palkintojen sponsoreille:

Pielisen retki OPM International Oy