Finnish Lake Fishers ry

Pielisjoki

II Jokisuu-jigaus

Vastuullinen heittokalastuskilpailu Pyhäselällä LA 25.7.2020

Jokisuu-jigaus -heittokalastuskilpailu käydään lauantaina 25.7.2020 klo 09-16 Pyhäselällä Oriveden kalatalousalueen vesillä. Alueena on koko Pyhäselkä rajoittuessa pohjoisessa Höytiäisen kanavan linnustonsuojelualueen rajaan, Pielisjokisuussa tekosaarten ulkoreunojen tasalle ja etelässä linjalle Piitsamonniemi-Pesolansaari-Tikansaari-Vuoniemi. Kussakin venekunnassa saa olla enintään kaksi osallistujaa / kalastajaa. Kilpailuun otetaan enintään 25 venekuntaa (samalla 50 hengen kokoontumisrajoitus huomioiden). Kilpailu starttaa Linnunlahden satamasta, ja traileri-auto -yhdistelmille on varattu parkkitilaa läheisen Joensuun raviradan paikoitusalueelta (varaa aamulla aikaa n. 300 m kävelyyn parkista). Kilpailujen palkintojenjako tapahtuu Linnunlahdella kilpailun lähtöpaikalla. Huomaa, että Linnunlahden satamassa ei ole katettuja huoltotiloj, ravintolaa eikä pysyvää kisatoimistoa. Kilpailun puitteissa vältetään koronakontakteja, ja kipparikokous ei edellytä tiivistä kokoontumista. Lähistön Jokiasema ja Ilosaaren Kerubi tarjoavat ravintolapalveluja. Kisapaikalla on keltaliivinen liikenteen ohjaaja, ja "kisatoimisto" on merkitty FLF:n beach flagilla. Kaikki kilpailun nettotulot käytetään palkintoihin.

Jokisuu-jigauksen 2020 keskeiset säännöt

 • Tavoitelajit: 1 hauki, 2 kuhaa ja 3 ahventa. Kuhan alamitta on 45 cm.
 • Kilpailukalat vapautetaan mittauksen ja kuvauksen jälkeen. Kuitenkin jos mitallinen (kuhan alamitta alueella on 42 cm - tiputettu järkevästä 45 sentistä vuonna 2020) ja laillinen kala vaurioituu pyynnissä, se on otettava saaliiksi (yli 8 m syvyydessä ei suositella kalastettavan).
 • Joukkueen on raportoitava kokonaiskalansaaliinsa (kpl lajeittain) sekä otettujen kalojen lukumäärä järjestäjälle (kilpailuluvan ehto, tietoa ei julkaista).
 • Joukkueessa (venekunnassa) voi olla 1-2 jäsentä
 • Kilpailuaika on 09:00 - 16:00 30 min siirtymin
 • Kipparikokous pidetään klo 08:15, johon mennessä kippareiden on ilmoittauduttava kisatoimistossa Linnunlahden satamassa (Takilatie 5 - ei erillistä opastusta kisapaikalle)
 • Autot ja trailerit on päivän ajaksi parkkeerattava Takilatien ja Linnunlahdentien risteyksessä olevalle parkkipaikalle, josta on vuokrattu kilpailijoiden käyttöön paikoitus
 • Kalat kuvataan omaa mittaa vasten ja kuvat, joissa täytyy näkyä myös kisa-aamuna jaettava kilpailutunnus lähetetään tuomaristolle numeroon 0500-443290 multimediaviestinä, Whatsapp-viestinä, Messenger-viestinä tms.
 • Kilpailun aikana tulostilannetta voidaan seurata (lähes) reaaliajassa tulossivulta
 • Kilpailijoilla tulee olla kalastonhoitomaksu suoritettuna (tosite mukana) sekä lakisääteiset kelluttavat liivit vähintään veneessä
 • Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuulla ja yleiset koronarajoitukset huomioiden (järjestäjällä on myös vastuuvakuutus selvästi järjestäjästä johtuvien onnettomuuksien varalle)
 • Ranta-asutusta ei saa häiritä, ja kalastus on kiellettyä 50 m lähempänä asutusta sekä mökkirantoja
 • Järjestäjä käyttää kaikki kilpailun nettotulot palkintoihin

Tarkat tulostettavat säännöt (huom! päivitetty vuodelle 2020 17.6.2020)

Kilpailualueen kartta

Palkinnot - Jokisuu-jigaus

 1. 2 x 150 € lahjakortit Ruotoon
 2. Kakkoset palkitaan, jos jälki-ilmoittautumisia tulee kisa-aamuna

Osallistuminen

Osallistumismaksu on 50 € / venekunta, ja se tulee suorittaa viimeistään kisapaikalla. Voit ilmoittautua ennakkoon jo ilmoittautumislomakkeella. Kisapaikalla käteisellä ilman ennakkoilmoittautumista kilpailumaksu on 60 €. Muistathan perua ilmoittautumisesi, jos et pääsekään, jotta järjestäjällä pysyy budjetti hallinnassa ja palkintojen taso pystytään maksimoimaan. Jokainen ilmoittautuminen parantaa palkintolistaa!

Jokisuu-jigauksen ilmoittautumis- ja tulosseuranta

Tulokset vuosi 2020

Kisat järjestää:

Finnish Lake Fishers ry (FLF ry)

Palkinnot:

Ruoto