Finnish Lake Fishers ry

Pielisjoki

III Jokisuu-jigaus 2021

Vastuullinen heittokalastuskilpailu Pyhäselällä SU 11.7.2021

Jokisuu-jigaus -heittokalastuskilpailu käydään sunnuntaina 11.7.2021 klo 09-16 Pyhäselällä Oriveden kalatalousalueen vesillä. Jos kilpailupäiväksi ennustetaan yli 10 m/s keskituulenopeutta vielä 10.7.2021 klo 12:00 päivällä, kilpailu siirretään varapäivään 24.7.2021, jolloin kilpailu järjestetään kelissä kuin kelissä. Varsinaiseen päivään ilmoittautuminen säilyy voimassa automaattisesti varapäivään. Kilpailualueena on koko Pyhäselkä rajoittuessa pohjoisessa Höytiäisen kanavan linnustonsuojelualueen rajaan, Pielisjokisuussa tekosaarten ulkoreunojen tasalle ja etelässä linjalle Piitsamonniemi-Pesolansaari-Tikansaari-Vuoniemi. Kussakin venekunnassa saa olla enintään kaksi osallistujaa / kalastajaa. Kilpailuun otetaan enintään 25 venekuntaa, ja muuten kilpailu järjestetään vallitsevat koronarajoitukset ja epidemiatilanne huomioiden. Kilpailu tapahtuu hajautetusti niin, että jokainen saa lähteä mistä vaan Pyhäselkään rajautuvasta julkisesta veneenlaskurampista tai muusta julkisessa käytössä olevasta kohteesta. Palkintojen jako pyritään järjestämään fyysisesti kilpailuun ilmoittautuneille ilmoitettavasta helposti saavutettavasta julkisesta kohteesta käsin. Kilpailun puitteissa vältetään koronakontakteja ja etäyhteydellä toteutettava kipparikokous ei edellytä tiivistä kokoontumista. Joensuussa esimerkiksi Jokiasema ja Ilosaaren Kerubi tarjoavat ravintolapalveluja. Kaikki kilpailun nettotulot käytetään palkintoihin ja hajautetulla järjestelyllä pyritään minimoidaan turhat kulut. Kilpailu järjestetään Oriveden kalatalousalueen luvalla.

Jokisuu-jigauksen 2021 keskeiset säännöt

 • Tavoitelajit: 1 hauki, 2 kuhaa ja 3 ahventa. Kuhan alamitta on 45 cm.
 • Kilpailukalat vapautetaan mittauksen ja kuvauksen jälkeen. Kuitenkin jos mitallinen (kuhan alamitta alueella on 42 cm - tiputettu järkevästä 45 sentistä vuonna 2020) ja laillinen kala vaurioituu pyynnissä, se on otettava saaliiksi (yli 8 m syvyydessä ei suositella kalastettavan).
 • Joukkueen on raportoitava kokonaiskalansaaliinsa (kpl lajeittain) sekä otettujen kalojen lukumäärä järjestäjälle (kilpailuluvan ehto, tietoa ei julkaista).
 • Joukkueessa (venekunnassa) voi olla 1-2 jäsentä
 • Kilpailuaika on 09:00 - 16:00 30 min siirtymin
 • Kipparikokous pidetään fyysisesti Linnunlahden satamassa ja samalla Zoomissa (linkki ilmoitetaan sähköpostitse osallistuville, lataa kännykkään "ZOOM Cloud Meetings") klo 08:15, johon mennessä Linnunlahdessa olemattomien kippareiden on ilmoittauduttava kilpailun johtajalle Whatsapissa.
 • Autot ja trailerit on päivän ajaksi parkkeerattava siten, etteivät ne haittaa muuta liikennettä
 • Kalat kuvataan omaa mittaa vasten ja kuvat, joissa täytyy näkyä myös kisa-aamuna jaettava kilpailutunnus lähetetään tuomaristolle numeroon 0500-443290 multimediaviestinä, Whatsapp-viestinä, Messenger-viestinä tms.
 • Kilpailun aikana tulostilannetta voidaan seurata (lähes) reaaliajassa tulossivulta
 • Kilpailijoilla tulee olla kalastonhoitomaksu suoritettuna (tosite mukana) sekä lakisääteiset kelluttavat liivit vähintään veneessä
 • Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuulla ja yleiset koronarajoitukset huomioiden (järjestäjällä on myös vastuuvakuutus selvästi järjestäjästä johtuvien onnettomuuksien varalle)
 • Ranta-asutusta ei saa häiritä, ja kalastus on kiellettyä 50 m lähempänä asutusta sekä mökkirantoja
 • Järjestäjä käyttää kaikki kilpailun nettotulot palkintoihin

Tarkat tulostettavat säännöt (täsmennetty 1.7.2021)

Kilpailualueen kartta

Palkinnot - Jokisuu-jigaus

 1. 2 x 200 € lahjakortit Ruotoon + 40 euron kortti Motonettiin
 2. 2 x 80 € lahjakortit Ruotoon
 3. 2 x 50 € lahjakortit Motonettiin
 4. 2 x Ruodon sponsoroima jigilajitelma

Osallistuminen

Osallistumismaksu on 50 € / venekunta, ja se tulee suorittaa viimeistään kisapaikalla. Voit ilmoittautua ennakkoon jo ilmoittautumislomakkeella. Kisapaikalla käteisellä ilman ennakkoilmoittautumista kilpailumaksu on 60 €. Muistathan perua ilmoittautumisesi, jos et pääsekään, jotta järjestäjällä pysyy budjetti hallinnassa ja palkintojen taso pystytään maksimoimaan. Jokainen ilmoittautuminen parantaa palkintolistaa!

Jokisuu-jigauksen ilmoittautumis- ja tulosseuranta

Tulokset

Kisat järjestää:

Finnish Lake Fishers ry (FLF ry)

Palkintoja sponsoroi:

Ruoto